Elke periode wordt begeleid door een periodecoördinator. Deze is verantwoordelijk voor de kwaliteit, inhoud en structuur van een periode. Daarnaast kent elke masterclass een kerndocent.
Bekijk hier de periodecoördinatoren en kerndocenten:
Periodecoördinator: Drs. Frank Evers, Saxion
Frank Evers is sinds september 2014 werkzaam bij de Saxion-opleidingen Ruimtelijke Ontwikkeling en Bestuurskunde. Daar was Frank verantwoordelijk om deze opleidingen op een nieuwe manier te positioneren vanuit het onderwijsconcept Urban Studies. StadsLAB is daarbinnen de kern van een méér beroepsgericht onderwijsconcept en staat samenwerking met het werkveld centraal. Frank is voorzitter van de curriculum-commissie en trekt het afstudeerthema ‘Inclusieve Stad’. Voor Frank Evers aan de slag ging bij Saxion, werkte hij bijna 10 jaar als portfoliomanager strategie en vastgoed bij woningcorporatie Portaal in Arnhem. De sociale kant van wijkontwikkeling en de meer fysieke kant van vastgoedontwikkeling gingen daarbij hand in hand. Daarvoor was Frank consultant stedelijke vernieuwing en regionale ontwikkeling bij adviesbureau Gerrichhauzen & partners. Hij begon zijn loopbaan in 1994 bij het Nederlands Instituut voor Ruimtelijke Ordening en Volkshuisvesting (NIROV, nu onderdeel van Platform 31). Frank was daar ook coördinator van de Eo Wijersstichting, een stichting die prijsvragen uitschrijft t.b.v. innovatieve regionale ontwerpoplossingen voor actuele beleidsopgaven. Frank Evers studeerde Bestuurskunde aan de Erasmus Universiteit en in deeltijd Ruimtelijke Ordening & stedenbouwkundige technieken aan de Hogeschool van Amsterdam.
Periodecoördinator/ kerndocent: Dr. Rien van Stigt, Hogeschool Utrecht
Rien van Stigt is opgeleid als biochemicus (Universiteit Utrecht, 1982) en volgde onder meer een tiental cursussen van de opleiding Milieukunde aan de Open Universiteit. Hij is al geruime tijd docent bij het Instituut voor de Gebouwde Omgeving van de Hogeschool. Hij ontwikkelde en doceerde cursussen in diverse bacheloropleidingen van dit instituut over met name ruimtelijke milieuaspecten: milieuchemie, luchtvervuiling, externe veiligheid, geluid en duurzame stedelijke ontwikkeling, zowel bij de opleiding Milieukunde als bij Ruimtelijke ordening & planologie. In het derde jaar van de bacheloropleiding Built Environment is hij verantwoordelijk voor de specialisatiecursus Modelmatige stedelijke ontwikkeling, met als kern omgevingskwaliteit, tekenen & rekenen, processen en het ondersteunen daarvan met allerlei modellen.
Daarnaast hield (en houdt) hij zich bezig met implementatie van een methode voor het verbinden van onderzoek en onderwijs. In 2016 promoveerde hij op het onderzoek Contemplating Quality Street, naar de integratie van milieu- en duurzaamheidsdoelstellingen in ruimtelijke plannen. Eén dag per week werkt hij als onderzoeker in het lectoraat Bouwen aan de stad van morgen.
Periodecoördinator/ kerndocent: Drs. Klaas Mulder, Hogeschool Utrecht
Klaas Mulder is docent bij het instituut voor Social Work van Hogeschool Utrecht en werkt daarnaast als zelfstandig adviseur en publicist. Hij is sinds 1999 actief op het terrein van integrale wijkontwikkeling en schreef enkele invloedrijke publicaties over het werken aan sociale vraagstukken middels wijkaanpak. Hij zette individuele problematiek rond armoede en ziekte op de kaart in de volkshuisvesting en was één van de pioniers op het gebied van waardecreatie. In zijn ‘Handboek voor Waarzeggers’, past hij (wetenschaps)filosofische technieken toe op besluitvormingsprocessen in de volkshuisvesting. De kernvraag is, hoe je zo betrouwbaar mogelijke uitspraken kan doen over de vijftig jaar waarin je je investeringen moet terugverdienen. Recentelijk schreef Mulder ‘Pakkenproletariaat’, over de veranderingen in de arbeidsmarkt en het onderwijs. Bij MUAD zal hij zich toeleggen op de verbinding van welzijn, werk en wonen en nieuwe verdienmodellen.
Periodecoördinator/ afstudeercoördinator/ trekker onderoeksleerlijn: Dr. ir. Emelieke Huisman, Hogeschool Utrecht
Periodecoördinator: Dr. John van den Hof, Saxion
John van den Hof studeerde fysische geografie en rechten aan de Univer
siteit Utrecht en promoveerde daar op publiek-private samenwerking bij gebiedsontwikkeling. John heeft in zijn carriere altijd het werken in de praktijk gecombineerd met onderwijs en onderzoek. Eerst als leraar aardrijkskunde in het voortgezet onderwijs, later als universitair docent en nu al weer meer dan 10 jaar als lector bij Saxion. De praktijk van gebiedsontwikkeling heeft John goed leren kennen als consultant bij HaskoningDHV, waar hij begon als technisch milieuspecialist, en later als zelfstandig juridisch adviseur gebiedsontwikkeling. Momenteel coördineert hij bij Saxion een multidisciplinair onderzoeksprogramma Energietransitie. Dat is kenmerkend voor John: steeds op zoek naar actuele vraagstukken in de fysieke leefomgeving waarvoor kennisontwikkeling nodig is en de uitdaging om die kennis in te zetten voor de opleiding van jonge en ervaren professionals.
Kerndocent: ir. Jeroen Mens, Hogeschool Utrecht
.....
Periodecoördinator: Dr. ir. Marieke Venselaar
, Hogeschool Utrecht
Marieke Venselaar werkt als onderzoeker en docent bij de Hogeschool Utrecht en de TU Delft. Marieke is gespecialiseerd in ketensamenwerking in de bouwsector ter bevordering van duurzaam en circulair renoveren. Binnen dat thema werkt Marieke als spil tussen onderwijs, onderzoek en het werkveld. Binnen de MUAD werkt Marieke als periodecoördinator van de Masterclass Strategisch Beheer en begeleidt ze afstudeerders. Op haar site www.mariekevenselaar.nl schrijft Marieke blogs over haar onderzoek naar circulariteit in de bouw.